Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε δημοσίως εν μέσω «κύματος» μηνύσεων και καταγγελιών σε βάρος γνωστών σκηνοθετών και ηθοποιών, για βιασμούς, κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

 

Ερωτηθείς, το πρωί, από δημοσιογράφο του Mega για τη φιλία του με γνωστό σκηνοθέτη, ο ηθοποιός απάντησε πως είναι φίλος και με άλλον καταγγελλόμενο, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεν έγινε υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας κάποιου περιστατικού.  

 

«Για κάποια είχαμε ακούσει αλλά ποτέ στη δική μου βάρδια» δήλωσε ο ηθοποιός. «Μπροστά μου δεν έχει συμβεί ένα περιστατικό κάποιου τύπου παρενόχλησης ή βίας. Ειδικά από την εποχή που έχω εγώ την ευθύνη. Και αν είχε συμβεί το οτιδήποτε, λόγω της φύσης μου θα είχα πάρει θέση. Ποτέ δεν θα συνέβαινε μπροστά μου οποιαδήποτε πράξη κακοποιητικού χαρακτήρα», υποστήριξε. 

 

Για τα σχόλια στα social media για το κλείσιμο του λογαριασμού του στο Facebook, είπε πως είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση πριν τις καταγγελίες της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και το ελληνικό κίνημα metoo που ακολούθησε. . 

 

«Δεν θέλω να καλύψω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν. Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» είπε, προσθέτοντας πως «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ». Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει - διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

 

«Έχω σχέση φιλική με όλους τους ανθρώπους που ακούγονται, από φιλικές και πάνω. Με τους περισσότερους έχω σχέσεις αλλά δεν κάνω με κανένα παρέα - δεν είναι ότι υπάρχει κάποιος [...] με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μιλούσα με κανέναν ιδιαίτερα για να πεις ότι τώρα πρέπει να αλλάξω τη στάση μου.»