Μανώλης Μητσιάς: Αντιδράσεις για τη δήλωσή του «να μην προκαλούν» οι ομοφυλόφιλοι - Η ανάρτηση μετά τις επικρίσεις

Μανώλης Μητσιάς: Αντιδράσεις για τη δήλωσή του «να μην προκαλούν» οι ομοφυλόφιλοι - Η ανάρτηση μετά τις επικρίσεις Facebook Twitter
0

Χιονοστιβάδα σχολίων και αντιδράσεων στα ελληνικά social media προκάλεσε μια χθεσινή συνέντευξη του τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά, με αιχμή μια δήλωσή του για τους ομοφυλόφιλους. 

«Σας πειράζει όλος αυτός ο πόλεμος που γίνεται, αν είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, αν είναι κάποιος μαύρος...» τον ρωτά δημοσιογράφος της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι», με τον καλλιτέχνη να απαντά:«Όχι, όχι, δεν με πειράζει καθόλου. Αρκεί να μην προκαλείς. Κάνε ό,τι θες στη ζωή, μην προκαλείς όμως, τίποτε άλλο. Κανείς δεν πάει να εξετάσει το βράδυ το κρεβάτι του αλλουνού με ποιόν, τι κοιμάται ο άλλος. Δεν είναι... ο καθένας έχει τη δική του ζωή, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Να μην προκαλείς».

Επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι χρήστες, επέκριναν τον τραγουδιστή για τα περί πρόκλησης, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους απαιτήσεις είναι ευθέως ομοφοβικές. Ο τραγουδιστής Νότης Χριστοδούλου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Για να κατανοήσω κ. Μητσιά. Ένα στρέιτ ζευγάρι που φιλιέται στον δρόμο δεν προκαλεί σε αντίθεση με ένα gay ζευγάρι;»

Παρόμοια ήταν πάμπολλα από τα σχόλια και στο Twitter. 

Μετά τις επικρίσεις, ο τραγουδιστής επανήλθε με ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας πως η φράση απομονώθηκε και δημιουργήθηκε μια εντύπωση για εκείνον που δεν ισχύει: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα. Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί. Μιλώντας γι αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει. Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη - παχυσαρκια

Ελλάδα / Είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά, εξομολογείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη και αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλά για τη μάχη της με τα περιττά κιλά και παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο, ούτε φθηνό - Τι συμβουλεύει - Τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
NEWSROOM