Μανώλης Ανδρουλάκης: Έφτασε στην Αθήνα ο πρόξενος της Μαριούπολης

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη επέστρεψε στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Λίγο μετά τις 18:00 της Κυριακής, έφτασε στην Αθήνα, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος για μέρες ήταν εγκλωβισμένος στην πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας. 

Εκεί, τον περίμεναν η οικογένειά του, η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους», είπε η σύζυγός του, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον γιο τους. 

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: Αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία για τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ήρωες τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπολη, ενώ χαρακτήρισε τραγωδία αυτό που συμβαίνει τόσο για τον ουκρανικό όσο και τον ρωσικό λαό. «Δεν είχα καταλάβει τη διάσταση που πήρε το ζήτημα γιατί δεν είχα επικοινωνίες. Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έμειναν πίσω για να φτιάξουν τη ζωή τους από το μηδέν. Εμείς οι Έλληνες διπλωμάτες έχουμε θεσμικό ρόλο στο εξωτερικό», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. Τις βραδιές που δεν μπορούσαν να κοιμηθώ από τον βομβαρδισμό, σκεφτόμουν τα ακούσματα και τα διαβάσματά μου.  Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δεν αφήνω το μυαλό μου να το δικαιολογήσει. Το λέω με λύπη μου. Αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία για τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό. Είναι τραύμα που δύσκολα θα επουλωθεί», σημείωσε.

Μανώλης Ανδρουλάκης: Έφτασε στην Αθήνα ο πρόξενος της Μαριούπολης Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM