Μαίνονται για δεύτερη μέρα οι φωτιές σε Κορινθία και Επίδαυρο

Μαίνονται για δεύτερη μέρα οι φωτιές σε Κορινθία και Επίδαυρο Facebook Twitter
Εικόνα από την πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Αλμυρή στην Κορινθία. ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI
0

Μαίνονται για δεύτερη ημέρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Αλμυρή Κορινθίας και την δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου.

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στη Νέα Αλμυρή, προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας όμως και σε αυτή την περίπτωση καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα· στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM