Μαίνεται η πυρκαγιά στις Ορθονιές Ζακύνθου - Έχουν καεί πάνω από 1.000 στρέμματα

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Ορθονιές Ζακύνθου - Έχουν καεί πάνω από 1.000 στρέμματα Facebook Twitter
Φωτογραφία: imerazante.gr
0

Ακόμα μία μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη από περίπου τις 17:00 στην περιοχή των Ορθονιών στη Ζάκυνθο, καθώς πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης έχουν γίνει στάχτη.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι από το πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθoνιών. Πλέον το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη στις επίγειες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οι καπνοί έχουν ζώσει την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

Τη μάχη με τις φλόγες συντονίζει η τοπική δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 οχήματα, 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, και νωρίτερα το απόγευμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Ακόμα, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ορθονιές, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι τα τελευταία 24ωρα, οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο εμφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM