Ακόμα μία μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη από περίπου τις 17:00 στην περιοχή των Ορθονιών στη Ζάκυνθο, καθώς πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης έχουν γίνει στάχτη.

 

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι από το πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθoνιών. Πλέον το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη στις επίγειες δυνάμεις.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οι καπνοί έχουν ζώσει την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

 

Τη μάχη με τις φλόγες συντονίζει η τοπική δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 οχήματα, 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, και νωρίτερα το απόγευμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού.

 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

 

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Ακόμα, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ορθονιές, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

 

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι τα τελευταία 24ωρα, οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο εμφανίζονται η μία μετά την άλλη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr