Λουκίδης για κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά: Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας

Παιδιά καθισμένα σε γκαζόν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Charlein Gracia on Unsplash
0

Την έξαρση της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, που έχει προκαλέσει ανησυχία, σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λουκίδης επεσήμανε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν ειδικοί, καθώς προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια που έχουν προκαλέσει την έξαρση της οξείας ηπατίτιδας. 

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει τρόπος προστασίας, ο κ. Λουκίδης απάντησε: «Έτσι, όπως αναφέρεται από τους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας, γιατί ακόμα δεν έχουν αποσαφηνίσει και το αίτιο που γίνεται αυτή η κατάσταση και γιατί αφορά μόνο μικρά παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι, εχθές, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε μία ανάλυση των στοιχείων που έχουν γίνει γνωστά σχετικά με την «επιδημία της ηπατίτιδας στα παιδιά». Όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, το πιθανότερο αίτιο της ηπατίτιδας είναι ο αδενοϊός 41.

Είναι «ένας ιός που έχει, κυρίως, συμπτώματα από το γαστρεντερικό και λιγότερο από το αναπνευστικό. Πρόκειται για παλιό και συχνό παθογόνο».

«Οι αδενοϊοί είναι ιοί DNA, είναι ιδιαίτερα μολυσματικοί και ανθεκτικοί στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει κάποια προληπτική ή ιδιαίτερη συμπτωματική θεραπεία, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών θα περάσουν την ίωση ελαφριά» καταλήγει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Ελλάδα / Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Στην προκήρυξη επτά αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και τους νέους σταθμούς του Μετρό, “Ακαδημίας”, “Ευαγγελισμού”, “Αλεξάνδρας”, “Δικαστήρια” προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων .
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ