Τα νέα μέτρα μετά την απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργάδης, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σήμερα μετά από συζήτηση στην επιτροπή και πολύ αναλυτική εισήγηση στο υπ. Ανάπτυξης πήραμε την έγκριση της Επιτροπής για την έγκριση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Επίσης ξεκινά η παροχή υπηρεσιών που αφορούν δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ, προσωπική υγιεινή και φροντίδα σώματος καθώς και διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση την άσκηση.

 

Επίσης κατ' εξαίρεση τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές που θα επαναλειτουργήσουν με «click away».

 

Τα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων:

 

- Προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ ως τις 8 μμ.

 

- Για να γίνει μετακίνηση χρειάζεται αποστολή με τον κωδικό 2 στο 13033 ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης ή έντυπο-βεβαίωση κίνησης

 

- Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του

 

- Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

 

- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως). Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

 

- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

 

- Στα ταμεία θα ισχύει υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων

 

- Σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, π.χ Δυτική Αττική το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με click away

 

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υπαλλήλων και πελατών

 

- Παράλληλα, διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

 

- Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

 

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

 

- Προαιρετική λειτουργία για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr