«Λευκό Βέλος»: Ακίνητο για ώρες το πιο γρήγορο τρένο στην χώρα- Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

«Λευκό Βέλος»: Ακινητοποιήθηκε το πιο γρήγορο τρένο στην χώρα- Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το περίφημο «Λευκό Βέλος» που κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες ξεκίνησε με προβλήματα.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε σήμερα στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα. Ωστόσο, από τις 6 το απόγευμα έχει σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το συμβατικό τρένο των 19.22 ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος. 

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες επιβάτες να αναμένουν μάταια εξηγήσεις, καθώς κανείς δεν τους έχει ενημερώσει τι έχει συμβεί.

Πιθανολογείται ότι υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιβάτες δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργεί αφού το τρένο δεν κινείται.

Σημειώνεται δε, ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες έχουν πληρώσει ακριβότερα το εισιτήριο για να ταξιδέψουν πιο γρήγορα με τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Την ίδια ώρα μεγάλη ταλαιπωρία επικράτησε στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω βλάβης (διακοπή ρεύματος).

Ενημέρωση δεν υπάρχει εδώ και τέσσερις ώρες, και οι επιβάτες παραμένουν στο σημείο χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε και αν θα ταξιδέψουν.

Κανείς επίσης δεν είναι σε θέση να τους ενημερώσει αν θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και ποιος θα καλύψει τα έξοδα, ούτε υπάρχει και πρόβλεψη για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

Την ίδια στιγμή, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής (καθώς η ηλεκτρική δεν λειτουργούσε), οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και έκτοτε παραμένουν εκεί δίχως να ξέρουν τι θα γίνει.

Λίγο μετά τις 22.30 υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιβάτες, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ένα πούλμαν δεν είναι αρκετό για να μεταφέρει όλους τους επιβάτες,

Η εταιρεία δεν έχει βγάλει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακινητοποίηση των δύο τρένων, ούτε για το τι θα συμβεί τελικά με τους επιβάτες τους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ