Λέρος: 123 μετανάστες δεν επέστρεψαν στη δομή φιλοξενίας- Προσωρινή απαγόρευση εξόδου

Λέρος: 123 μετανάστες δεν επέστρεψαν στη δομή φιλοξενίας- Προσωρινή απαγόρευση εξόδου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Δεν επέστρεψαν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή Λέρου 123 μετανάστες χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι τοπικές αρχές για τον εντοπισμό τους, ενώ απαγορεύτηκε προσωρινά η έξοδος από την εγκατάσταση.

Όταν οι 123 μετανάστες, συριακής και παλαιστινιακής υπηκοότητας, δεν επέστρεψαν, όπως όφειλαν, στη δομή, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το λιμενικό.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν οι περισσότεροι από αυτούς στο λιμάνι της Λέρου, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν με πλοίο της γραμμής ενώ 20 περίπου άτομα βρέθηκαν σε διάσπαρτα σημεία του νησιού.

Συνολικά στη δομή επέστρεψαν οι 121 από τους 123 μετανάστες, με τους υπόλοιπους δύο να αναζητούνται ακόμα από τις αρχές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της δυνατότητας εξόδου των διαμενόντων στην κλειστή ελεγχόμενη δομή της Λέρου μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM