Λέων: «Η Ίριδα δίνει την καθοριστική βολή στην δράστιδα ή τους δράστες»

Δωμάτιο σε νοσοκομείο παίδων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος στάθηκε στον θάνατο της μικρής Ιρίδας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέων υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα».

«Ακούγαμε στην αρχή ότι η Τζωρτζίνα ήταν το περιστατικό που ξεκλείδωσε ουσιαστικά και τους άλλους δύο θανάτους. Εάν θέλετε την εκτίμησή μου, ακόμα, και σε δικαστικό επίπεδο το παιδί το οποίο μας δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα». «Η Ίριδα πρέπει να σας πω ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανέναν, ούτε ιατρικό λάθος, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα παιδί που κατέληξε στο σπίτι. Είναι ένα παιδί που κατέληξε από ξεκάθαρη αιτία θανάτου, την οποία πλέον ειλικρινά δεν θέλω να προκαταβάλω γιατί έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες, αλλά θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορεί να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στην απόφασή του να αποσυρθεί από την υπόθεση. Όπως εξήγησε, «νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών. Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποί συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και έπρεπε να αντιληφθούν και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ