Λέκκας: Φόβος για μικρό τσουνάμι μετά τον σεισμό στη Σάμο - Καταστροφές στο νησί

Λέκκας: Φόβος για μικρό τσουνάμι μετά τον σεισμό στη Σάμο - Καταστροφές στο νησί Facebook Twitter
0

Λίγα λεπτά μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ ανοικτά της Σάμου καταφτάνουν οι πρώτες πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές και καταστροφές κτηρίων.

Υπάρχει φόβος για μικρό τσουνάμι στην Σάμο ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο.

Καταστροφές σε Σάμο - Πολυκατοικίες κατέρρευσαν στην Σμύρνη της Τουρκίας

 

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη, με τις πρώτες εικόνες που φτάνουν να δείχνουν ολόκληρα πολυώροφα κτήρια που έχουν κατεδαφιστεί. Στη Σάμο υπάρχουν πληροφορίες για πεσμένα, παλιά κτήρια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες στη Σάμο αλλά στην Τουρκία εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους.

Τμήμα μεγάλης εκκλησίας στο Καρλόβασι έχει καταστραφεί, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί. Ο κόσμος είναι στους δρόμους και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο νησί. Ζημιές έχουν καταγραφεί και στο Πυθαγόρειο. 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως από πολλά σημεία σηκώθηκε καπνός και σκόνη. Η θάλασσα έχει βγει σε παραλιακό μέτωπο, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να έχουν παρασυρθεί από το νερό.

Στην περιοχή επικρατεί τεράστια ανησυχία και για την ώρα όλοι παραμένουν εκτός των οικημάτων, με πολλά κτήρια να είναι παλιά και ετοιμόρροπα, σύμφωνα με ανταποκρίτρια που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στις τηλεπικοινωνίες.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ