Κυκλάδες: Φάλαινα φυσητήρας κολυμπά ανάμεσα σε Σίφνο και Κίμωλο

Κυκλάδες: Φάλαινα φυσητήρας κολυμπά ανάμεσα σε Σίφνο και Κίμωλο Facebook Twitter
0

Μια μοναδική εμπειρία βίωσε ψαράς στις Κυκλάδες, καθώς έπλεε με τη βάρκα του ανάμεσα στη Σίφνο και την Κίμωλο: Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει στο cyclades24.gr, συνάντησε μια φάλαινα φυσητήρα να κολυμπά μεσοπέλαγα.

Η φάλαινα φυσητήρας είναι ένα τεράστιο θαλάσσιο κήτος με την επιστημονική του ονομασία να είναι Physeter macrocephalus. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ. Μετά την πτεροφάλαινα, ο φυσητήρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό κήτος που μπορούμε να συναντήσουμε στις ελληνικές θάλασσες.

Ο κ. Γιάννης Τσερώνης κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο το τεράστιο θαλάσσιο κήτος που δεν συναντάει κανείς συχνά στη Μεσόγειο, πόσο μάλλον ανάμεσα σε δύο Κυκλαδονήσια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM