Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε δύο ακόμα κατασκηνώσεις, αυτή τη φορά στην Ηλεία και το Λαύριο.

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες αρχικώς υπήρξαν δυο περιπτώσεις στην Ηλεία αλλά μετά από ελέγχους διαπιστώθηκαν περισσότερες, γεγονός που σήμανε «συναγερμό».

 

Αρκετοί γονείς έσπευσαν σήμερα να πάρουν τα παιδιά από την κατασκήνωση.

 

Την είδηση επιβεβαιώνει και το τοπικό ilialive.gr, που επικαλείται πηγές, οι οποίες επίσης κάνουν λόγο για δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία άμεσα απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση.

 

Ακολούθησε απολύμανση του χώρου και περιορισμός δραστηριοτήτων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

Από την πλευρά των αρμόδιων φορέων, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, ώστε να δευκρινιστεί περαιτέρω η υπόθεση.

 

Κρούσματα εντοπίστηκαν όμως και σε παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο. Σύμφωνα με το notioanatolika.gr πρόκειται για έξι κρούσματα που καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

 

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

 

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκα την κατασκήνωση ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα σε rapid test, κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους.

 

Παράλληλα, απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια των γονιών.

 

Ωστόσο, δεν είναι οι πρώτες κατασκηνώσεις που εντοπίζονται κρούσματα τις τελευταίες ημέρες. Την Παρασκευή εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε τρεις κατασκηνώσεις της χώρας και συγκεκριμένα σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι ενώ το Σάββατο εντοπίστηκαν τουλάχιστον έξι κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας.