Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε τρεις κατασκηνώσεις της χώρας και συγκεκριμένα σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι.

 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι.

 

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία των τεστ σε παιδιά και εργαζόμενους ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

 

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, κρούσματα εντοπίστηκαν και σε παιδική κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

 

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

 

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν άμεσα έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα.

 

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά, που βρέθηκαν θετικά. Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. 

 

Κρούσματα ωστόσο εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στα Χανιά. Η κατασκήνωση έκλεισε προσωρινά μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ZarpaNews, στην κατασκήνωση που φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, έχουν ήδη εντοπιστεί 30 θετικά στον κορωνοϊό, όμως εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. 

 

Η αρχή έγινε την Τετάρτη, όταν μία μητέρα γνωστοποίησε πως το παιδί της είχε πυρετό και μετά από τεστ διαπιστώθηκε πως ήταν θετικό. 

 

Η υπεύθυνοι της κατασκήνωσης με ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν τους γονείς για τα περιστατικά. Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου μας γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 στην κατασκήνωσή μας.

 

Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης.

 

Η διεύθυνσης της κατασκήνωσης και το προσωπικό μας έχοντας εμπειρία 30 ετών τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής έχουσα πρωτίστως ως μέλημα της, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των κατασκηνωτών.

 

Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να κλείσουμε τη κατασκήνωση για το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Ιουλίου για να απολυμάνουμε τους χώρους και να κάνουμε τεστ σε όλο το προσωπικό μας και να επιστρέψουμε στις 16 Ιουλίου με την έναρξη της Β περιόδου. Εκ της διευθύνσεως».