Κρήτη: Άφησαν γάζα μέσα σε γυναίκα κατά την καισαρική τομή- Έπαθε διάτρηση εντέρου

Κρήτη: Άφησαν γάζα μέσα σε γυναίκα κατά την καισαρική τομή- Έπαθε διάτρηση εντέρου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Επί τρεις μήνες μετά την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της, αυτή η γυναίκα από την Κρήτη είχε πόνους και πυρετό. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι γιατροί είχαν αφήσει μία γάζα στο σώμα της κατά την καισαρική τομή, κάτι που είχε ως συνέπεια να υποστεί διάτρηση εντέρου και να καταλήξει στο χειρουργείο. 

Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της άρχισε να έχει πυρετό και πόνους. Πήρε αντιβίωση, αλλά οι πόνοι επέμεναν και έτσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις που αποκάλυψαν τι είχε συμβεί. Τώρα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ήδη έχει υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά θα χρειαστεί και δεύτερη

Τρεις μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της με καισαρική τομή- τον περασμένο Οκτώβριο- η γυναίκα επισκέφθηκε παθολόγο και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε φλεγμονή σε σημείο του εντέρου. 

Ακολούθησε αξονική τομογραφία και μάλιστα υποβλήθηκε στην εξέταση δύο φορές επειδή «οι απεικονιστές δεν πίστευαν στα μάτια τους», σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στο neakriti, περιγράφοντας την περιπέτεια στην οποία μπήκε εξαιτίας του ιατρικού λάθους

Η δεύτερη εξέταση επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ξένο σώμα εξωτερικά του εντέρου και πως ήταν γάζα. Αμέσως μετά, λέει η γυναίκα, πήγε στο μαιευτήριο- όπου επίσης εντοπίστηκε το ξένο σώμα μέσω ακτινογραφίας. «Μου ζήτησαν να πάω σπίτι και θα επικοινωνούσαν εκείνοι μαζί μου για το πότε θα με έβαζαν να το βγάλουμε, υποστηρίζοντας ότι είναι κάποια αιμοστατική γάζα ή σπόγγος που έπρεπε να διαλυθεί και δεν απορροφήθηκε», δήλωσε η γυναίκα. 

Στο μεταξύ, βγήκε η γνωμάτευση της αξονικής, που έδειχνε ότι είχε διαβρωθεί το παχύ και το λεπτό έντερο. Τελικά, η γυναίκα πήγε στο ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε την περασμένη Τετάρτη και οι γιατροί, βλέποντας τις εξετάσεις της, έκριναν ότι «πρέπει να μπω εσπευσμένα χειρουργείο γιατί η γάζα αυτή είχε πράγματι τρυπήσει το παχύ έντερο και είχε δημιουργήσει δύο τρύπες στο λεπτό». 

Έτσι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. «Το λεπτό έντερο αναστομώθηκε, ενώ το παχύ κόπηκε σε ένα μέρος του και βγήκε σε στομία, η οποία θα παραμείνει τουλάχιστον 8 εβδομάδες, οπότε θα γίνει δεύτερο χειρουργείο για την επανένωση του εντέρου», εξήγησε η γυναίκα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αν το χειρουργείο δε γινόταν άμεσα, στην όποια αναβολή, θα μπορούσε να μην είχα προλάβει να έρθω». 

Με πληροφορίες από neakriti

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πηγή της ρύπανσης

Η ερευνητική ομάδα AtmoHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χρησιμοποίησε μετεωρολογικά δεδομένα και μοντέλα προσομοίωσης για να αναλύσει την πορεία διασποράς της δυσοσμίας
THE LIFO TEAM
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Ελλάδα / 17 Νοέμβρη: Ποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν στη φυλακή

Ο Σάββας Ξηρός θεωρείται ένα από τα κομβικά πρόσωπα στην πορεία εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, καθώς η έκρηξη βόμβας στα χέρια του αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Ελλάδα / Χανιά: Πυκνή θαμνώδης βλάστηση και ξερά κλαδιά «έκρυβαν» τη σορό του 33χρονου για μήνες

Η σορός του 33χρονου γιατρού που αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του 2025 έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και σήμερα αναμένεται να μεταβούν εκεί οι γονείς του για την πλήρη επιβεβαίωση
THE LIFO TEAM