Κορωνοϊός: Πάνω από 18 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως με post covid syndrome

Κορωνοϊός: Πάνω από 18 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως με post covid syndrome Facebook Twitter
Unsplash
0

Αυτή την ώρα σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 18 εκατ. συνάνθρωποί μας, με post covid syndrome, επισήμανε, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», Αναστασία Κοτανίδου.

Κάθε επιδημία ακόμα και της ίδια ασθένειας είναι μοναδική, δήλωσε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των κυβερνητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους. 

Εξήγησε όμως ότι η τωρινή, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού, διαφέρει και σε κάτι ακόμα, καθώς ισχυρές χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας.

«Η πρόληψη είναι η βασική συνιστώσα του προβλήματος». Τα εμβόλια διδάσκουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα  πώς να ανταποκριθεί σε μία λοιμώδη νόσο, εξήγησε μεταξύ άλλων η Αναστασία Κοτανίδου.

Επισήμανε δε ότι το πραγματικό δίλημμα για όλους μας  δεν είναι εμβόλιο ή τίποτα, αλλά εμβόλιο ή ιός.

Για την ασφάλεια του εμβολίου στο μέλλον, ζήτησε από τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη τους ειδικούς και τα δεδομένα που συλλέγει η επιστημονική  κοινότητα.

Το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό επισήμανε, ενώ τόνισε ότι αυτή την ώρα σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 18 εκατ. συνάνθρωποί μας, οι οποίοι πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και επιβαρυντικό σύνδρομο, το post covid syndrome.

Το εμβόλιο είναι μία ελαφρά παρέμβαση, πολύ ελεγχόμενο υπο-μέρος της συχνά απρόβλεπτης και έντονης συστηματικής παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει ό ίδιος ο ιός στους ανθρώπους που θα νοσήσουν, επισήμανε μεταξύ άλλων καλώντας όλους να μην διστάσουν να εμβολιαστούν.

Είναι θέμα ασφάλειας της προστασίας της δικής μας και όσων αγαπούμε, κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM