Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία Facebook Twitter
0

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση από την Ινδία σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί στοκ σκευασμάτων από την ουσία που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι βοηθά στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τον ιό.

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης έφτασαν με διαβαθμισμένη πτήση της Aegean και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το οποίο και αποκάλυψε τη σχετική κίνηση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, έχουν παραδοθεί ήδη σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να προχωρήσουν στην παρασκευή των σχετικών φαρμάκων. 

Στην πρωτοβουλία αυτή των ελληνικών Αρχών είχε αναφερθεί προ ημερών ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας πως «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Ο ΠΟΥ αρχικά δεν είχε συμπεριλάβει στη μελέτη το δίδυμο χλωροκίνη-υδροξυχλωροκίνη (εγκεκριμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας), αλλά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρής κλίμακας μελέτες καθώς και το ενδιαφέρον πολλών χωρών (περιλαμβανομένων των ΗΠΑ) άλλαξαν τα αρχικά πλάνα.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας: Στην Αττική έχει χαθεί το 70% του δασικού ιστού από φωτιά - Να μην χάσουμε ούτε ένα δέντρο

Ελλάδα / Λέκκας: Στην Αττική έχει χαθεί το 70% του δασικού ιστού από φωτιά - Να μην χάσουμε ούτε ένα δέντρο

«Υπάρχουν πιθανότητες 70% να εκδηλωθεί μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ
LIFO NEWSROOM
Αστυνομικός Βουλής: «Καμία σεξουαλική κακοποίηση - Όσα ακούγονται είναι εξωφρενικά και αναληθή»

Ελλάδα / Αστυνομικός Βουλής: «Καμία σεξουαλική κακοποίηση - Όσα ακούγονται είναι εξωφρενικά και αναληθή»

Σε κατάθεση προς το πειθαρχικό συμβούλιο, ο αστυνομικός της Βουλής εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όσα έχει καταγγέλλει η σύζυγός μου είναι εξωφρενικά και αναληθή
LIFO NEWSROOM