Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία Facebook Twitter
0

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση από την Ινδία σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί στοκ σκευασμάτων από την ουσία που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι βοηθά στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τον ιό.

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης έφτασαν με διαβαθμισμένη πτήση της Aegean και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το οποίο και αποκάλυψε τη σχετική κίνηση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, έχουν παραδοθεί ήδη σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να προχωρήσουν στην παρασκευή των σχετικών φαρμάκων. 

Στην πρωτοβουλία αυτή των ελληνικών Αρχών είχε αναφερθεί προ ημερών ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας πως «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Ο ΠΟΥ αρχικά δεν είχε συμπεριλάβει στη μελέτη το δίδυμο χλωροκίνη-υδροξυχλωροκίνη (εγκεκριμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας), αλλά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρής κλίμακας μελέτες καθώς και το ενδιαφέρον πολλών χωρών (περιλαμβανομένων των ΗΠΑ) άλλαξαν τα αρχικά πλάνα.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM