Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Νοσεί 40 ημέρες, χωρίς συμπτώματα- Θετικός σε 4 τεστ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Νοσεί 40 ημέρες, χωρίς συμπτώματα- Θετικός σε 4 τεστ Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 ημέρες, εξακολουθεί να νοσεί, καθώς έχει υποβληθεί σε 4 τεστ και όλα έχουν βγει θετικά.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ένας από τους εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα. Είχε εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου για 10 ημέρες. Από τότε, μέχρι και σήμερα, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ, το οποίο εξακολουθεί να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό, παρότι δεν έχει συμπτώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μega.

Έτσι, ο 50χρονος είναι υποχρεωμένος να μένει σε καραντίνα, στο σπίτι του, μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ του. Μιλώντας για το θέμα, ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι οι 40 ημέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει αρνητικό το τεστ.

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε. Μπορεί να έχει πολύ μικρότερο ιικό φορτίο από ότι αρχικά είχε αλλά παρόλα αυτά να ανιχνεύεται», δήλωσε στο Mega ο καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα, σημείωσε ο κ. Γώγος, αλλά επεσήμανε πως για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ