Καλπάζει ο κορωνοϊός: 73 νέοι θάνατοι και 15.044 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- 358 οι διασωληνωμένοι

Καλπάζει ο κορωνοϊός: 73 νέοι θάνατοι και 15.044 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- 358 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Σε 15.044 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 358 άνθρωποι, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.467.

Από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.070(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων), ενώ το 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95 (95% ΔΕ: 0.84 - 1.06).

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.892 θάνατοι ενώ το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 70 έτη. To 91.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω ενώ μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 212 (59.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 146 (40.78%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.492 ασθενείς ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή +8.54%) και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 415 ασθενείς.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM