Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 42 θάνατοι και 3.040 κρούσματα σε 24 ώρες- 333 οι διασωληνωμένοι

Rapid test Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Συνολικά 3.040 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 42 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες 24 ώρες. 

Την ίδια ώρα, 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ στα νοσοκομεία όλης της χώρας έγιναν 212 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Από τα 3.040 νέα κρούσματα, τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.178 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 42 θάνατοι και 3.040 κρούσματα σε 24 ώρες- 333 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 636.596 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 51% άνδρες. Από την αρχή της πανδημίας 14.548 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 42 θάνατοι και 3.040 κρούσματα σε 24 ώρες- 333 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). Το 95,4% των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είχαν υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 42 θάνατοι και 3.040 κρούσματα σε 24 ώρες- 333 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Αναφορικά με τους 333 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη και το 63,4% είναι άνδρες. Το 80,5% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Από τους διασωληνωμένους, οι 304 (91,29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 29 (8,71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Από την αρχή της πανδημίας 3.096 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, στα νοσοκομεία όλης της χώρας έγιναν 212 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό (ημερήσια μεταβολή +65,62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 192 ασθενείς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM