Η εκτίναξη που καταγράφεται στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, οι μεταλλάξεις και η πίεση που ασκείται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) των νοσοκομείων ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι έχουν βάλει στο «τραπέζι» ακόμα και ένα αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα.

 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Αττική, όπου μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 1.159 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έξι περιφερειακές ενότητες της Αττικής ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τριψήφιος, ενώ δραματική είναι η κατάσταση που αποτυπώνουν τα στοιχεία για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου καταγράφηκαν 318 νέες μολύνσεις.

 

Αναλυτικά τα κρούσματα της Αττικής εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές:

  •     Ανατολική Αττική 103
  •     Βόρειος Τομέας Αθηνών 155
  •     Δυτική Αττική 41
  •     Δυτικός Τομέας Αθηνών 185
  •     Κεντρικός Τομέας Αθηνών 318
  •     Νήσων 28
  •     Νότιος Τομέας Αθηνών 127
  •     Πειραιάς 202

 

Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ

 

Παράλληλα καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται ασφυκτική πίεση, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αναδιάταξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

 

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Αττική 312 ΜΕΘ Covid και στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αυξηθούν σε 340. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μετατρέπονται απλές ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid στα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη στο Αττικό αυξήθηκαν κατά 10 οι ΜΕΘ Covid, στον Ευαγγελισμό θα προστεθούν ακόμη 12 και στο Τζάννειο θα λειτουργήσουν ακόμη 10 κλίνες ΜΕΘ ως Covid, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

 

Παράλληλα για να ενισχυθεί το σύστημα non covid ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που ήδη έχουν διαθέσει στο ΕΣΥ 110 με 120 κρεβάτια ΜΕΘ.

 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι «κλείδωσε» συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για να διαθέσουν πάνω από 200 απλές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών.

 

Μία ακόμη κίνηση για την ανακούφιση του ΕΣΥ γίνεται μέσω της μετατροπής του Σισμανογλείου σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Θα νοσηλεύει ασθενείς που δεν χρειάζονται διασωλήνωση και εντατική θεραπεία. Ήδη λειτουργούν αποκλειστικά ως Covid νοσοκομεία το Ελπίς, η Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα.

 

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα υποδέχεται πλέον μόνο ασθενείς non Covid.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr