Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 7.682 νέα κρούσματα και 1.382 επαναλοιμώξεις- 12 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στη Ελλάδα: νέα κρούσματα και επαναλοιμώξεις- οι νέοι θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στα 7.682 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ενώ καταγράφηκαν 1.382 επιπλέον επαναλοιμώξεις.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.624.556 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων το 48.6% άνδρες.

Παράλληλα, ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.382 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 161.547(4.3% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.190 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 97 (57.7% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. To 92.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω και μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 43 (44.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 54 (55.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.725 ασθενείς ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 210 (ημερήσια μεταβολή -2.78%).

Τέλος, ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 195 ασθενείς με τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ τη διάμεση ηλικία των θανόντων τα 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM