Σε 2.476 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού με τη βρετανική μετάλλαξη που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στην Ελλάδα, ενώ σε 55 ανέρχονται οι περιπτώσεις της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξηςΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τη γονιδιωματική ανάλυση σε σειρά επιλεγμένων δειγμάτων.Συγκεκριμένα, σε 482 δείγματα από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής- από την περίοδο 2 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου- εντοπίστηκαν 430 περιπτώσεις με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος και 9 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση.

 

Από τα 430 δείγματα, στα 426 εντοπίστηκε η βρετανική μετάλλαξη, σε 4 εντοπίστηκε η νοτιοαφρικανική. Από τα 9 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση, τα 8 αφορούσαν το στέλεχος Β.1.1.318 και ένα το Β.1.525.

 

Επίσης, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 238 επιλεγμένα δείγματα από τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της περιόδου από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου. Σε αυτά εντοπίστηκαν 6 περιπτώσεις μεταλλάξεων, τα τρία με το βρετανικό στέλεχος.

 

Σε ό,τι αφορά τις 55 περιπτώσεις της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη χώρα μας, οι 47 προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο από την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, πέντε από την Αττική και 1 από την Κρήτη.

 

Όσο για τα κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη, τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με 618 περιπτώσεις έως τώρα.

 

Κορωνοϊός: Σχεδόν 2.500 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη έως τώρα- 55 με το στέλεχος της Ν. Αφρικής

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr