Κορωνοϊός: «Πρεμιέρα» για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Κορωνοϊός: «Πρεμιέρα» για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας Facebook Twitter
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
0

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό θα παρουσιαστεί κατά τη σημερινή, τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στη σημερινή τακτική ενημέρωσε θα συμμετέχει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Τη θέσπιση του χάρτη είχε προαναγγείλει την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας πλαίσιο που βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες», είχε αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντα πως ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας θα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Το πρώτο επίπεδο είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και επίπεδο το τέταρτο του αυξημένου κινδύνου

Όπως είχε εξηγήσει, ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων θα μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα εφόσον προκύψουν.

Ο χάρτης θα είναι διαθέσιμος για τους πολίτες στο covid19.gov.gr όπου διαλέγοντας την περιοχή ενδιαφέροντος οι πολίτες θα μαθαίνουν περισσότερο για το επίπεδο επικινδυνότητας, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται εκεί. 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ