Κορωνοϊός: Παρατείνεται το λουκέτο στις εκκλησίες

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το λουκέτο στις εκκλησίες Facebook Twitter
Εκκλησίες: Παρατείνονται τα μέτρα - Κλειστές μέχρι και 28 Απριλίου (EPA)
0

Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα έκτακτα μέτρα για τις εκκλησίες, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, λόγω των ημερών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, όπου  αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πιστοί καλούνται να ακολουθήσουν τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα μέχρι και την 28η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι με αντίστοιχη ΚΥΑ, είπε αποφασιστεί ότι οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές από 12 Απριλίου του 2020 έως και 20 Απριλίου του 2020.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα νέα μέτρα:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα.

Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ