Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα - Η KYA για τις εκκλησίες

Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα - Η KYA για τις εκκλησίες Facebook Twitter
Κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες το Πάσχα - Τι αναφέρει η ΚΥΑ (Eurokinissi)
3

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, λόγω των έκτακτων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, προβλέπει νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων.

Τα μέτρα θα ισχύουν για το διάστημα από 12 Απριλίου του 2020 έως και 20 Απριλίου του 2020.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα νέα μέτρα:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα.

Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ποιες κλειστές εκκλησίες βρε αγόρι; Δες αυτό ....με βάση εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας τη Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες θα τελούνται μεν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πόρτες των ιερών ναών θα ανοίγουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας των πρωινών ακολουθιών, από τις 11π.μ έως την 1μ.μ.Την δε Μεγάλη Παρασκευή οι πόρτες των εκκλησιών θα ανοίγουν από την 1μ.μ έως τις 5μ.μ, επειδή οι ιερές ακολουθίες θα τελειώσουν αργότερα....
Και ποιος διασφαλίζει ότι δε θα συγκεντρωθεί κόσμος απ' έξω, ίσως και μέσα σε κάποιους ναούς;;; Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να λειτουργήσουν ΟΛΟΙ οι ναοί με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι ένας ναός σε κάθε μητρόπολη με σκοπό τη μετάδοση από τα τοπικά ΜΜΕ, για να μην πω μόνο ο Καθεδρικός Αθηνών για μια πανελλήνιας εμβέλειας μετάδοση, θα αρκούσε. Κατά τα άλλα θέλουν να πείσουν τον κόσμο να προσευχηθεί από το σπίτι...