Κορωνοϊός: Οριακά πριν το «κόκκινο» Αττική- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ & άλλα μέτρα στο «τραπέζι»

Κορωνοϊός: Οριακά πριν το «κόκκινο» Αττική- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ & άλλα μέτρα στο «τραπέζι» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και- σε περίπτωση που σήμερα κριθεί ότι η περιοχή έχει μπει πλέον στο «κόκκινο»- θα έρθουν και νέα μέτρα.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 19:00 για να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών. Ήδη όμως τα τελευταία 24ωρα μέλη της επιτροπής προειδοποιούν ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική είναι οριακή, κάτι που σημαίνει ότι- μεταξύ άλλων- είναι στον «αέρα» και το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 409 νέα κρούσματα στην Αττική και την Τρίτη 427 νέες μολύνσεις. Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής είναι στο 63%.

Σε περίπτωση που η Αττική μπει στο «κόκκινο», αυτό επηρεάζει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ, με βάση τα όσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε άλλες περιοχές που μπήκαν στο «κόκκινο», προβλέπεται λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00.

«Η Αττική φλερτάρει με το "κόκκινο", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Νίκος Σύψας. Σε περίπτωση που η περιοχή μπει στο κόκκινο «τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου αυτόματα επανέρχεται στο click away.


«Είναι πολύ πιθανό η Αττική να προχωρήσει στο "κόκκινο", κάτι που σημαίνει ότι θα ανασταλεί το άνοιγμα των Λυκείων και πολύ πιθανό και των Γυμνασίων», δήλωσε ακόμη ο καθηγητής.

Δεν είναι όμως μόνο η Αττική που ανησυχεί τους ειδικούς. Ο κ. Σύψας προειδοποίησε ότι τόσο η Βοιωτία όσο και η Εύβοια «αρχίζουν να κοκκινίζουν» και σημείωσε ότι αυτές οι περιοχές επικοινωνούν με πολλούς τρόπους με την Αττική, κάτι που σημαίνει ότι στο σύνολό τους μετατρέπονται σε ένα «hot spot της επιδημίας».

Εξάλλου και ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία για τις συγκεκριμένες περιοχές, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας, τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

«Επίσης, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης, οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, ιδίως ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ