Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε 5.324 ανέρχονται σήμερα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, από τα οποία τα 2.374 είναι στην Αττική, κάτι για το οποίο εξέφρασε προβληματισμό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν 547 κρούσματα την ημέρα, με μέση ηλικία τα 48 έτη. «Υπάρχει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικά στην ομάδα 75 ετών και άνω, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά τα 5.324 ενεργά κρούσματα, τα 2.374 είναι στην Αττική και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονία.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

«Επίσης, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης, οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, ιδίως ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Σήμερα 1.445 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, από τους οποίους οι 274 είναι διασωληνωμένοι. Η μείωση κάθε εβδομάδα είναι μικρή, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα παραμένει υψηλός ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που σήμερα ήταν 112.

Υψηλή παραμένει και η κάλυψη των ΜΕΘ, που είναι στο 48% στην επικράτεια, 63% στην Αττική και 50% στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Ανησυχητικές καθυστερήσεις στα εμβόλια»

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγω για ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Ο υπουργός υπενθύμισε τη δήλωση που έκανε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, ότι η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των εμβολίων. «Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Πέρα από τις αιτίες της καθυστέρησης, που ούτε η ΕΕ δεν τις γνωρίζει ξεκάθαρα, οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που θα διαμορφώσει το μέλλον του εγχειρήματος. Η Ευρώπη των 27 με 23 τρισεκατομμύρια ΑΕΠ, σε θέμα υγείας οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος απέναντι στους επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς», τόνισε.

«Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης των εμβολίων ήρθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή από χρήματα πολιτών», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτό αναπτύσσεται με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, όπως και ότι διασφαλίζεται η δεύτερη δόση για κάθε έναν που κάνει την πρώτη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM