Κανονικά και με ανοικτές πόρτες τελέστηκε η λειτουργία των Χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Κυθήρων, Σεραφείμ, κόντρα στην κυβερνητική απόφαση για τις εκκλησίες για την αποφυγή συνωστισμών, λόγω κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, οι πόρτες της Μητρόπολης στη Χώρα των Κυθήρων ήταν ανοικτές. Στις 7 παρά το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες και τελείται κανονικά η 3η Στάση των Χαιρετισμών παρουσία, ευτυχώς, λίγων κατοίκων του νησιού.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, με εντολή Μητσοτάκη και στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού, ανεστάλησαν οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. 

 

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μέσω Twitter.

 

«Η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση για μη τέλεση των λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανέφερε ότι η «η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και έκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας. 

 

«Ούτε η Θεία Λατρεία, ούτε η Θεία Κοινωνία είναι ποτέ δυνατόν να καταστούν πρόξενοι μεταδόσεως νοσημάτων, διότι επενεργεί και επισκιάζει τους πιστούς η Θεία Χάρις», ανέφερε ο Μητροπολίτης Κυθήρων. «Όλοι φροντίζομεν διά την εξασφάλισιν της δημόσιας υγιείας και την ασφαλή αντιμετώπισιν της πανδημίας του κορωνοϊού. Όχι, όμως, και μέχρις αυτού του σημείου, καθ' ο η κρατική εξουσία "υπερβαίνει τα εσκαμμένα"», αναφέρει στην επιστολή του. 

 

«Τα super market, φερ' ειπείν, θα λειτουργούν καθ' όλας τας ώρας των Κυριακών, και των άλλων ημερών, διά να παρέχουν τον υλικόν άρτον, ενώ οι Ιεροί Ναοί μας παρακωλύονται νομικώς διά να προσφέρουν εις τους πιστούς τον Ουράνιον Άρτον της Θείας Ευχαριστίας», έγραψε. 

 

«Ας το γνωρίζουν οι ηγέτες του Έθνους μας ότι, εάν οι αδίστακτοι γείτονές μας εξ ανατολών προχωρήσουν εις τα σκοτεινά σχέδιά των και αιματοκυλίσουν τον τόπον μας, ο πιστός Ελληνορθόδοξος Λαός μας δεν θα καταφύγει εις τα Υπουργεία, αλλά εις τους Ιερούς μας Ναούς», ανέφερε σε άλλο σημείο.