Κορωνοϊός - Κρήτη: Καλά στην υγεία τους οι φοιτητές του Γερμανού καθηγητή - Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Κορωνοϊός - Κρήτη: Καλά στην υγεία τους οι φοιτητές του Γερμανού καθηγητή - Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο Κρήτης
0

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας των φοιτητών του Γερμανού καθηγητή που πέθανε χθες από κορωνοϊό στην Κρήτη έδωσε στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hilboll, που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκή, παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους, αναφέρει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου. 

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο δρα Andreas Hilboll που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το πανεπιστήμιό μας» αναφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

«Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφτεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος» συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναφέρει ακόμα ότι ο Andreas Hilboll διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές του γνώσεις, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και θαυμάσιου ανθρώπου.

«Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει αναφέροντας: «Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του. Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ