Κορωνοϊός: Γυναίκα καταγγέλλει ότι απολύθηκε από δομή φροντίδας ΑμεΑ επειδή δεν έκανε το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Γυναίκα καταγγέλλει ότι απολύθηκε από δομή φροντίδας ΑμεΑ επειδή δεν έκανε το εμβόλιο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Την απόλυσή της από προνοιακή δομή, επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου covid-19 καταγγέλλει μέσω του δικηγόρου της μία 45χρονη εργαζόμενη.

Ο δικηγόρος της, Χαράλαμπος Χατσιβαρδάς, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε την πελάτισσα του «σκεπτικίστρια» σχετικά με το εμβόλιο προσθέτοντας πως «δεν είχε αποφασίσει ακόμα» εάν επιθυμούσε να εμβολιαστεί, παρά τις σαφείς οδηγίες της Πολιτείες για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον δυνητικά θανατηφόρο κορωνοϊό. 

Κατά τον ίδιο, η γυναίκα τηρούσε τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα, κάνοντας rapid test δύο φορές την εβδομάδα και φορώντας ιατρική μάσκα.

Ο δικηγόρος της 45χρονης υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο δεν είχε καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, καθώς δεν είχε ψηφιστεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.  Μάλιστα, διευκρίνισε πως τότε υπήρξε ένα πρώιμο αίτημα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Κατά τον ίδιο η εργαζόμενη δεν τέθηκε σε αναστολή και δεν της δόθηκε ένα διάστημα προκειμένου να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί. Ο συνήγορός της χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική τη σχετική απόφαση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ