ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Κορωνοϊός: «Δεν περιμέναμε τέτοια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Ιούλιο»

Κορωνοϊός: « Δεν περιμέναμε τέτοια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Ιούλιο» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα μίλησαν οι καθηγητές Σπύρος Πουρνάρας και Νίκος Σπυρίδης με τον πρώτο να σημειώνει πως δεν περίμενε έξαρση μέσα στον Ιούλιο. 

«Δεν περίμενα μέσα στον Ιούλιο να έχουμε τέτοια έξαρση. Ήταν μια αρνητική έκπληξη αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Τα νοσοκομεία όμως είναι αλήθεια ότι πιέζονται», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπύρος Πουρνάρας. 

Μιλώντας για το τι αναμένουν οι επιστήμονες για τον Σεπτέμβριο τόνισε ότι «δεν είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν, αλλά μπορεί ο κύκλος να κλείσει όσο συγκεντρώνουμε ανοσία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ο κ. Πουρνάρας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού με την τέταρτη δόση προτρέποντας τους άνω των 40 ετών να το κάνουν όλοι.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής, Νίκος Σπυρίδης, δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη προσέλευση των παιδιών στα νοσοκομεία.

«Το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο μας εξετάστηκαν περίπου 110 θετικά παιδιά. Έχει αυξηθεί η προσέλευση εμπύρετων παιδιών, με συμπτώματα πιθανού κορωνοϊού» είπε ο ειδικός καλώντας τις ευάλωτες ομάδες να συνεχίσουν να προσέχουν. «Άρα ο παππούς και η γιαγιά σαφώς πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν με χρήση μάσκας και εμβολιασμό», πρόσθεσε. 

Ελλάδα
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ