Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά - Ηπιότερα τα συμπτώματα

Υψηλά τα κρούσματα covid στα παιδιά Facebook Twitter
pixabay
0

Αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό, με «τα παιδιά να είναι πλέον αρκετά, χωρίς όμως υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους».

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής νοσοκομείου Πατρών, Γαβριήλ Δημητρίου, εξήγησε, ότι είναι αυξημένο το ποσοστό των παιδιών με κορωνοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν όπως οι ενήλικες καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι σαφώς ηπιότερα.

«Τέλος Μαΐου είχαμε διαγνώσει ένα παιδί, από μέσα Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουμε 60 παιδιά ενώ έχουν νοσηλευτεί και ακόμα 30 παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν θετικούς γονείς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open TV.

Και συνέχισε: «Εμείς είμαστε νοσοκομείο αναφοράς. Δεν τα στέλνουμε τα παιδιά στο σπίτι αμέσως. Το ποσοστό που χρειάστηκε να νοσηλευτεί ή να στείλουμε στο Παίδων είναι πολύ μικρό. Ακόμα και στην περίπτωση της πνευμονίας που είχαμε η νοσηλεία δεν ήταν μεγάλη. Ο μέσος χρόνος παραμονής στο νοσοκομεία για τα παιδιά είναι 2-3 ημέρες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ