Σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα αστικά λύματα καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στον Βόλο. 

 

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 176% το διάστημα από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα (4-10/10). 

 

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στις οχτώ από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 

 

Πέρα από τον Βόλο, καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν επίσης στην Αλεξανδρούπολη (+50%) και τη Λάρισα (+30%). Οριακές ήταν οι αυξήσεις στην περιφέρεια Αττικής (+12%), στη Θεσσαλονίκη (+15%), τα Χανιά (+18%), την Ξάνθη (+24%) και στα Ιωάννινα (+28%). 

 

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), τον Άγιο Νικόλαο (-50%) και το Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση καταγράφηκε στην Πάτρα (-12%).

 

λυματα

 

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+12%) σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα. 

 

Για τη Θεσσαλονίκη, σημειώνεται ότι παρατηρήθηκε οριακή αύξηση (+15%), αλλά ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το ιικό φορτίο στην πόλη παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ξεπερνά το 116%.