Μία γυναίκα 40 ετών είναι το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα και το τρίτο που επιβεβαιώνεται στην Ελλάδα, μετά την 38χρονη και τον γιο της στη Θεσσαλονίκη. 

 

Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, που έλαβε αμέσως αυστηρά μέτρα και, πλην της κεντρικής εισόδου, όλες οι πύλες κλειστές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι συγγενικό πρόσωπο στελέχους, σε μεγάλη εταιρεία που συστεγάζεται με κανάλι των Αθηνών, στο οποίο έγινε απολύμανση. 

 

Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο στάθμευσης έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου να εξετάζονται τα ύποπτα περιστατικά κοροναϊού χωρίς να εισέρχονται στο νοσοκομείο. Η 40χρονη είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα.

 

Μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου όπου της πήραν δείγμα, διαγνώστηκε με τον κοροναϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό θάλαμο, έως ότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία, που μαστίζεται από την χειρότερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί πήραν δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό.

 

Ήδη αναζητούνται οι συνταξιδιώτες της με τους οποίους ενδέχεται να ήρθε κοντινή επαφή, καθώς και όλοι όσοι συναντήθηκαν μαζί της από τη στιγμή η 40χρονη επέστρεψε στην Αθήνα. 

  

Τις τελευταίες ώρες όπως έγινε γνωστό έχουν ελεγχθεί τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, το Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", το Νοσοκομείο "Σωτηρία" και το Νοσοκομείο "Αττικόν", αντίστοιχα. Παράλληλα εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. 

 

Υπενθυμίζεται ότι το Αττικό νοσοκομείο και το «Σωτηρία» είναι τα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό στην πρωτεύουσα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr