Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για έναν υπερήλικα, ηλικίας 100 ετών, που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η έρευνα για τον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ιχνηλατούνται και οι επαφές γιατρού της κλινικής που βρέθηκε θετικός στον ιό και πριν απομακρυνθεί είχε εξετάσει 50 άτομα σε δύο ιδιωτικά ιατρεία τα οποία διατηρούσε.

 

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τους ελέγχους στην ιδιωτική κλινική που έχει τεθεί σε καραντίνα, καθώς απεδείχθη ότι έκρυβε μια υγειονομική βόμβα, που κόστισε τη ζωή σε δύο νοσηλευόμενους.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ένας από τους 39 εξωτερικούς συνεργάτες που κατά παράβαση του πρωτοκόλλου πραγματοποιούσαν μικρές επεμβάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την αναστολή κάθε τακτικής χειρουργικής επέμβασης, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

 

 

Η ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύονταν 116 άτομα κι εργάζονται 110, συνεχίζει να λειτουργεί ως μονάδα αιμοκάθαρσης για νεφροπαθείς.

 

Ορισμένοι ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής καταγγέλλουν ότι δεν ήταν ενήμεροι για τα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ ο ασθενής «μηδέν» είχε κάνει τρεις αιμοκαθάρσεις στην κλινική, χωρίς να κρύψει ότι είχε πυρετό.

 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Περιστερίου, πραγματοποιεί συνεχώς απολυμάνσεις στην περιοχή, ενώ άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr