Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

 

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

 

Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

 

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έρευνα από την Εισαγγελία έχει διαταχθεί και για την κλινική στο Ελληνικό όπου επίσης εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοιού.

 

Νωρίτερα στην κλινική στο Περιστέρι μετέβη και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε λόγο για 37 κρούσματα.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό βρέθηκε την Παρασκευή στην κλινική για την οποία ο εισαγγελέας έχει ήδη δώσει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και για την κλινική στη Γλυφάδα.

 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην κλινική στο Περιστέρι μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας.

 

«Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, τους είδα. Πρέπει να τους παρακολουθήσουμε στενά τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό, πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο», συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr