Κλείνει η Αίγλη Ζαππείου - Για εργασίες ανάπλασης

Κλείνει η Αίγλη Ζαππείου - Για εργασίες ανάπλασης Facebook Twitter
Κλείνει η Αίγλη Ζαππείου - Για εργασίες αναμόρφωσης (Eurokinissi)
0

Κλείνει η Αίγλη στο Ζάππειο στα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αναμόρφωση του χώρου.

Η σχετική ανακοίνωση για την πραγματοποίηση έργων στην Αίγλη, έχει ήδη ανακοινωθεί από την αρμόδια διεύθυνση Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αποφασίζουμε την Έγκριση υπαγωγής στον ν. 4495/2017 κατασκευών στο αναψυκτήριο Αίγλη, το οποίο βρίσκεται πλησίον των χαρακτηρισμένων ως μνημείων Ζαππείου Μεγάρου και κινηματογράφος Αίγλη, εντός του Ζαππείου Κήπου, στην Αθήνα, σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους:

- Να υποβληθεί μελέτη αναμόρφωσης και ευπρεπισμού των όψεων του κτηρίου του αναψυκτηρίου Αίγλη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων, ώστε να εντάσσεται το κτήριο με τον αρμόζοντα τρόπο στον περιβάλλοντα χώρο του κήπου του Ζαππείου και των γειτονικών μνημείων, με τις κάτωθι παρατηρήσεις

1. Να περιοριστεί επαρκώς το πλάτος του deck προς την πλευρά του Ζαππείου Μεγάρου, σε συνεργασία με τη ΔΠΑΝΣΜ.

2. Να απομακρυνθούν τα μεταλλικά στέγαστρα στην ανατολική όψη.

3. Να απομακρυνθεί το πρόσκτισμα με τους τσιμεντόλιθους και το ελενίτ στην βορειοανατολική πλευρά.

4. Στην πέργκολα του ισογείου να αντικατασταθεί η υπάρχουσα τέντα από άλλο υλικό επικάλυψης το οποίο θα αναβαθμίζει το χώρο και θα προσαρμόζεται στο ευρύτερο περιβάλλον».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ