ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Κινητοποιήσεις για τους μετανάστες

Κινητοποιήσεις για τους μετανάστες Facebook Twitter
4

Κάλεσμα για συμμετοχή σε ακτιβιστικές  δράσεις ενάντια στις πρακτικές των απωθήσεων  μεταναστών απευθύνει για το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Αμνηστία.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας της «SOS EUROPE» και στην Αθήνα οι  ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας και η Ομάδα Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα βρίσκονται στο Θησείο (στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών & Αποστόλου Παύλου) στις 13:30, και θα πραγματοποιήσουν δρώμενο με θέμα τις «παράνομες απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο».

Την ίδια μέρα, στη Θεσσαλονίκη, στις 15:00, ακτιβιστές της οργάνωσης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Επίσης η Διεθνής Αμνηστία καλεί όσους επιθυμούν να υπογράψουν στην ηλεκτρονική έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σταματήστε τις παράνομες απωθήσεις των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας».

Επιπλέον καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «να σταματήσει τις παράνομες απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για αδιάκριτες απελάσεις και κακομεταχείριση και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους ενέχονται».

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για «επικίνδυνη πρακτική, την οποία χρησιμοποιούν η ελληνική συνοροφυλακή και η ακτοφυλακή σε σχέση με τους μετανάστες: απωθούνται, δηλαδή αναχαιτίζονται και επιστρέφονται στην Τουρκία».

Καλεί δε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και να βρει νέους τρόπους να μοιραστεί με την Ελλάδα την ευθύνη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

Ελλάδα
4

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ