Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς

Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς Facebook Twitter
0

Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, Ειρήνης Κατσοτούρχη, έρχονται στη δημοσιότητα.

Στο σχετικό βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ο διασώστης του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που προσεγγίζει το νησί αφού έχει εντοπίσει την κυρία Ρηνιώ στο σπίτι της.

Ο διασώστης πρότεινε στην κυρία Ρηνιώ τη μεταφορά της σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ρηνιώ δεν είχε επικοινωνήσει με τους οικείους της λόγω βλάβης στα δίκτυα του νησιού γεγονός που δημιούργησε ανησυχία αλλά και μεγάλη κινητοποίηση με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώνεται από τη Ρόδο, μαζί με διασώστη και γιατρό για τον σκοπό αυτό.


Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Πλέον, αναμένεται να μεταφερθεί στο νησί ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM