24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30 - 44 από το τέλος Μαΐου

κικιλιας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια», ώστε να εμβολιαστούν όλοι άνω των 18 ετών, γνωστοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου και οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο. Χτες, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεπεράσαμε τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς. «Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα.»

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους ενώ εκτίμησε πως μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία. Έθεσε ως προϋπόθεση ωστόσο να συνεχίσουν να παραδίδονται οι δόσεις εμβολίων με αυτούς του ρυθμούς.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν εφόσον εγκριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εμβολιασμένα τον Σεπτέμβριο κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Εμβολιασμός υγειονομικών 

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς υγειονομικών, είπε ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί πάνω σε ποσοστό άνω του 85%, ωστόσο, στους νοσηλευτές, βοηθούς και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό τα ποσοστά δεν είναι ακόμα ικανοποιητικά. Επομένως, σαν μέσος όρος το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τόνισε, επίσης, ότι στο μέλλον θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Ελλάδα
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντίνα Μαγδαλιανίδη, επιζώσα Τεμπών: «Παίρνω φάρμακα για τους εφιάλτες, βλέπω ότι καίγομαι»

Ελλάδα / Ντίνα Μαγδαλιανίδη, επιζώσα Τεμπών: «Παίρνω φάρμακα για τους εφιάλτες, βλέπω ότι καίγομαι»

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έγινε το ατύχημα είναι πώς θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου η γιαγιά μου»
NEWSROOM