Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Όπως είπε ο υπουργός, ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε ημέρα ρεκόρ για τα τεστ (75.000) τεστ διαμορφώθηκε στο 5,3.

 

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000, παρουσιάζοντας σταθεροποίηση και ελαφρά μείωση, με εξαίρεση την περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρατηρείται σημαντική αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες. Σε συνδυασμό με το αυξημένο φορτίο σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, το γεγονός αυτό ασκεί σημαντική πίεση τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

 

Τον προβληματισμό της επιτροπής προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας. Στην Αττική, μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης καταγράφεται σταθεροποιητική στάση σύμφωνα με τον υπουργό. «Το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, όμως έχουμε να κάνουμε με μία εύθραυστη ισορροπία και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε». Αναφερόμενος στα 50 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου της Pfizer που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι αυτές αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και στην Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατομμύρια δόσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό - έως τον Ιούνιο. Συνολικά, η χώρα έχει εξασφαλίσει 30 εκατομμύρια δόσεων για τους πολίτες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr