Κικίλιας: 1.483 ΜΕΘ στην Ελλάδα - Στην Αττική, ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε 174 από τις 233 κλίνες

Κικίλιας: 1.483 ΜΕΘ στην Ελλάδα - Στην Αττική, ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε 174 από τις 233 κλίνες Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από τις 1.483 συνολικά κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, 1.222 λειτουργούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Συνεχίζοντας την αποτύπωση της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Ο διάλογος των δύο 22χρονων πριν τη διπλή δολοφονία

Ελλάδα / Φοινικούντα: Ο διάλογος των δύο 22χρονων κατηγορούμενων λίγο πριν τη διπλή δολοφονία

«Μου είπε "θα τα κανονίσω όλα εγώ"», περιγράφει ο φερόμενος συνεργός του νεαρού που εξετάζεται για τη δολοφονία του 68χρονου και του φίλου του και επιοστάτη στο κάμπινγκ
LIFO NEWSROOM
Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να ανάψει το φως στο σχολείο

Ελλάδα / Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να ανάψει το φως στο σχολείο

Οι γονείς καταγγέλλουν «εγκληματική αμέλεια» από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων και Υπουργείου Παιδείας, κατηγορώντας τις αρμόδιες αρχές για την έλλειψη ελέγχων και συστηματικής συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων
LIFO NEWSROOM