Κεφαλονιά: 34χρονος oμολόγησε ότι έβαλε την φωτιά που έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα

Κεφαλονιά: Συνελήφθη 34χρονος που ομολόγησε για εμπρησμό στο νησί Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χτες το βράδυ ο 34χρονος άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά.

Η φωτιά στη δημοτική ενότητα Λειβαθούς, του δήμου Κεφαλονιάς, στις περιοχές Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Φαγιάς, έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 34χρονος Γ.Κ ομολόγησε ότι έβαλε την τελευταία φωτιά, αλλά είπε επίσης ότι έχει βάλει και άλλη φωτιά στο νησί κατά το παρελθόν, γι' αυτό εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε τι άλλο εμπλέκεται.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε από την πυροσβεστική η αρμόδια εισαγγελική αρχή, που θα αποφανθεί για την συνέχεια, μετά την μελέτη της δικογραφίας που σχηματίζεται σε βάρος του 34χρονου.

Πρόκειται για τον 34χρονο Γ.Κ., τον οποίο συνέλαβαν για εμπρησμό από πρόθεση, υπάλληλοι του κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), που είχε μεταβεί στο νησί με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αργοστολίου και της αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαληνίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ανακριτικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον 34χρονο τα τελευταία δύο χρόνια και μάζευαν στοιχεία για τις δραστηριότητες του, ενώ τον παρακολουθούσαν κατά καιρούς, καθώς χαρακτηρίζεται άτομο με παραβατική συμπεριφορά και έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΡΟΧΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού - Εκτιμήσεις για εκατοντάδες τόνους ανά στρέμμα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή του για τον καιρό, ανέφερε πως τα βαρομετρικά χαμηλά δημιουργούνται από την «επαφή» της πολικής, αέριας μάζας με τις θερμές θάλασσες της Μεσογείου
LIFO NEWSROOM
Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Ελλάδα / Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Η Κατερίνα Μαλά, που σώθηκε από τις φλόγες, υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Τσίπρας περιγράφει τα γεγονότα θυμίζει μυθιστορηματική αφήγηση, απομακρυσμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της ημέρας εκείνης
LIFO NEWSROOM