Καταργείται το φαξ στο Δημόσιο - Εγκύκλιος ζητά από τις υπηρεσίες να πάρουν scanner

Καταργείται το φαξ στο Δημόσιο - Εγκύκλιος ζητά από τις υπηρεσίες να πάρουν scanner Facebook Twitter
Pixabay
0

Την πλήρη κατάργηση του φαξ για τη διακίνηση εγγράφων από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία, φέρνει εγκύκλιος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

Από το 2021 όλα τα έγγραφα θα πρέπει να διακινούνται ψηφιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα. Η εγκύκλιος ζητά από όλες τις υπηρεσίες να προμηθευθούν scanner, αν δεν διαθέτουν, και να διαμορφώσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για κάθε μονάδα.

Πολλοί δήμοι δηλώνουν έτοιμοι για τη μετάβαση αλλά επισημαίνουν πως άλλοι φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου επικοινωνούν ακόμα με φαξ ή απαιτούν φαξ για να προχωρήσουν μια εργασία. Υπάλληλος του Δήμου Νίκαιας, όπου το φαξ χρησιμοποιείται ελάχιστα δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή: «είμαστε υποχρεωμένοι να το έχουμε γιατί η αστυνομία επικοινωνεί μαζί μας μόνο μέσω φαξ όταν, για παράδειγμα, θέλουν να μας ενημερώσουν για κάτι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαξ φέρεται να ζήτησε και η ΔΕΗ από υπάλληλο άλλου δήμου στην Αττική προκειμένου να προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε ακίνητο το οποίο επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Ο δήμος αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει ένα ξεχασμένο φαξ που εντοπίστηκε μετά «εσωτερική έρευνα», καθώς η διακίνηση των εγγράφων και η επικοινωνία με άλλες υπηρεσία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και όλοι οι υπάλληλοί έχουν ψηφιακή υπογραφή.

Το φαξ είχε εγκατασταθεί στις δημόσιες υπηρεσίες πριν από 22 χρόνια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ