Μέσω Facebook έγινε γνωστό περιστατικό που φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε βενζινάδικο με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής. 

 

Η αυτόπτης μάρτυρας Βάλια Παναγιωτίδου ήταν αυτή που έγραψε πρώτη στο FB της γι' αυτό:

 

Καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε βενζινάδικο

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε και άλλες λεπτομέρειες:

 

«Έπαθα σοκ την είχε πιάσει υστερία! Είχε σκάσει το λάστιχο της, της έβαλε αέρα και της είπε πως θέλει αλλαγή. Δεν μπορούσε να της το αλλάξει αυτός γιατί ήταν μόνος κι άρχισε να του φωνάζει για να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Δεν πίστευα τι άκουγα.»

 

«[...] Βενζινάς ήταν ο άνθρωπος όχι οδική βοήθεια. Άσε που είναι πιο ψηλή από τον κακομοίρη.. [Γιατί δεν ανεβάζω βίντεο; Πιστεύετε] πως έχω πρόσβαση στο ίντερνετ κι όχι κάμερα? Αλλά όπως μου επισήμανε η ίδια απειλητική από επάνω μου (1.60 μόνο είμαι) είναι αδίκημα η φωτογραφία και το βίντεο..»

 

«Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου πήρε το κινητό της φίλης μου που την τραβούσε και το διέγραψε. Ήμουν στο ταμείο εγώ ήρθε άρχισε να μου λέει για αδικήματα και ποινικά κι έτσι όπως την είδα σκιάχτηκα και μου το έσβησε. Ντρέπομαι αλλά είμαι δειλή..»

 

[Απαντώντας σε κάποιον που είπε ότι αν έχει iPhone6 μάλλον το βίντεο δεν θα έχει σβηστεί] «Δυστυχώς samsung έχω.. πάντως ήταν τραυματική εμπειρία μου χάλασε την μέρα. (Φαντάζομαι ο υπάλληλος τι έπαθε..)»

 

«Ήμουν παρούσα» επιβεβαίωσε δημοσίως η κα Ειρήνη Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Η γυναικα ειναι για τα σιδερα».

 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος έγραψε στο Facebook του πως επικοινώνησε με τον υπάλληλο του βενζινάδικου και πήρε τη μαρτυρία του. Γράφει στο status update του:


Απίστευτο περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το έψαξα για λίγο. Έχει ως εξής:


Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα σταμάτησε σε πρατήριο καυσίμων, στα Λουτρά Αιδηψού, ζητώντας από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο. Ας συνεχίσει ο ίδιος:

 

"Εδώ δεν είμαστε βουλκανιζατέρ, και επιπλέον ήμουν μόνος μου, και ούτε εργαλεία έχω. Αυτά της είπα, αλλά εκείνη απαιτούσε, σαν να είμαι υπηρέτης, της να της αλλάξω το λάστιχο. Επέμενα να της λέω ότι δεν μπορώ να της αλλάξω το λάστιχο γιατί δεν έχω εργαλεία, ούτε είναι αυτή η δουλειά μου. Τότε γυρνάει με ύφος ειρωνικό, λες και ήταν αστυφύλακας, και μου λέει: «δώσε μου τα στοιχεία σου». Της λέω «θα στα δώσω». Μου λέει «υπάλληλος είσαι;». «Ναι» της λέω. «Πολύ καλά» μου λέει και έφυγε.

Σήμερα το μεσημέρι ξαναήρθε. Είχε πάει να φτιάξει το λάστιχο αλλά δεν της το έφτιαξαν φαίνεται καλά. Μου λέει «μπορείς να το κοιτάξεις;». Της έβαλα αέρα, αλλά έκανε δυο βήματα και ξεφούσκωσε. Γυρνάει πίσω και τα βάζει μαζί μου. Της λέω «κορίτσι μου το λάστιχό σου έχει πρόβλημα, δεν το χάλασα εγώ». Πιάνει λοιπόν έναν κύριο που ήταν εκεί δίπλα και άρχισε να λέει τα χειρότερα λόγια για μένα μπροστά μου. Ότι δεν φέρνομαι καλά, ότι είμαι αγενής, ότι δεν είμαι εξυπηρετικός ότι κάτι τέτοια άτομα σαν και μένα έφεραν τον τόπο πίσω. Μου μίλησε πολύ άσχημα. Της είπα ότι δεν είναι ικανή για να με κρίνει και ότι δεν είμαι και ο τελευταίος παρακατιανός να μου μιλάει με αυτόν τον τρόπο, και ότι εμείς την ψηφίσαμε και την στηρίξαμε. Αυτά της είπα. Μετά ασχολήθηκε με τις δυο κοπέλες που ήταν εκεί και τραβούσαν βίντεο. Τις απείλησε να το σβήσουν."

 

Valia Panagiotidou (Βάλια Παναγιωτίδου):
"Σταμάτησα στο πρατήριο να βάλω βενζίνη και είδα τρία άτομα να φωνάζουν. Ήμουν μαζί με μια φίλη μου. Διακρίνω την Κωνσταντοπούλου που ούρλιαζε στον υπάλληλο. Στην κυριολεξία ούρλιαζε να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Αμέσως πιάνω το κινητό μου και αρχίζω να γράφω βίντεο, αλλά το σταμάτησα γιατί με κοίταξαν και φοβήθηκα.

Συνέχισε όμως η φίλη μου. Ο κύριος που ήταν δίπλα της νόμισα πως ήταν αστυνομικός, αλλά τελικά ήταν και αυτός πελάτης που την υποστήριζε και φώναζε και αυτός στον υπάλληλο: «Δεν ντρέπεσαι; Ξέρεις ποια είναι αυτή ρε; Ζωούλα μου θες να φωνάξουμε την αστυνομία;».

«Ζωούλα μου» την έλεγε. Εν τω μεταξύ εγώ βγαίνω από το αμάξι και μπαίνω μέσα στο πρατήριο. Εκείνη πάει στο αυτοκίνητο που ήταν η φίλη μου και άρχισε να την απειλεί φωνάζοντας, όπως μου είπε μετά, ότι είναι αδίκημα να τραβάει βίντεο και τελικά της έσβησε το βίντεο. Της το πήρε μάλιστα απ' τα χέρια και το έψαξε για να βεβαιωθεί ότι το έσβησε. Μετά ήρθε σε μένα και άρχισε τα ίδια: «Είναι ποινικό αδίκημα και δεν ξέρετε πού έχετε μπλέξει... σβήστε το τώρα», φωνάζοντας. Και το έσβησα, τι κάνω φοβήθηκα, ήταν από πάνω μου και δεν έφευγε αν δεν το έσβηνα. Έπαθα σοκ, την είχε πιάσει υστερία."


________________________________________
Έτσι έχουν τα γεγονότα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.