Επίθεση εναντίον αλλοδαπού μετανάστη από τάγμα εφόδου της Χ.Α. καταγγέλλουν

η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η «Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση έγινε  την Τετάρτη 3 Απριλίου, κατά του εργαζόμενου σε λαϊκές αγορές Γουλάμ Χουσεϊν, συγγενή μάλιστα του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν. Οι χρυσαυγίτες φέρεται να έκαναν πράξη τις απειλές κατόχου άλλου πάγκου στη λαϊκή ο οποίος είχε απειλήσει τον μετανάστη λέγοντάς του: «Είμαι Χρυσή Αυγή και θα διώξουμε όλους τους βρωμομετανάστες από τη χώρα».

 

Οι υπεύθυνοι της λαϊκής του Κολωνού κατήγγειλαν στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας την επίθεση, ενώ ο Γουλάμ Χουσεϊν κατέθεσε μήνυση και αναγνώρισε το δράστη.

 

Οι δύο φορείς που προέβησαν στην καταγγελία αναφέρουν ότι «η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει πολλές φορές τις λαϊκές αγορές και τα πανηγύρια ως πεδίο ρατσιστικών επιθέσεων από τη Ραφήνα και το Μεσολόγγι μέχρι τη Καλλιθέα και το Κορυδαλλό» ενώ δείχνουν ως βασικούς υπεύθυνους για τις επιθέσεις αυτές  το Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη «που οργανώνουν τα τάγματα εφόδου, τα διοικούν και τα κατευθύνουν στη δράση». Δηλώνουν τέλος ότι «η θέση τους είναι στη φυλακή και πουθενά αλλού».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr