Για αναιτιολόγητη και εξοργιστική αστυνομική βία έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης, με ανάρτησή του στο Facebook ενώ χαρακτήρισε ως «αλαζονική» τη στάση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέναντι στη Βουλή και το πόρισμα της «Επιτροπής Αλιβιζάτου». 

 

«Η αστυνομική βία που ασκήθηκε σήμερα από δυνάμεις της ΔΙΑΣ σε βάρος πολιτών στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως αποτυπώνεται σε ερασιτεχνικά βίντεο, είναι όχι μόνον αδικαιολόγητη αλλά και εξοργιστική. Η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται δυστυχώς αδύναμη να διασφαλίσει μια απλή αστυνόμευση, όπως είναι η τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας μια Κυριακή μεσημέρι σε μία φιλήσυχη γειτονιά της Αττικής, χωρίς να καταφεύγει σε ξυλοδαρμούς» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, και συνήγορος του Πολίτη κατά το διάστημα 2003 - 2010 προσθέτοντας πως τέτοια επιχειρησιακή ένδεια είναι ντροπιαστική για αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας. Η ευθύνη για την εικόνα αυτή βαρύνει αποκλειστικά την ηγεσία του Υπουργείου. 

 

«Το χειρότερο είναι πως τέτοιες άφρονες ενέργειες υπονομεύουν την κοινωνική ειρήνη και αποδυναμώνουν τη συμμετοχή σε μια εθνική προσπάθεια, στην οποία απαραίτητη είναι η συμβολή όλων μας. Και μάλιστα με μια κοινωνία καταβεβλημένη από τα αλλεπάλληλα λοκντάουν και άκρως ανήσυχη για αυτά που της επιφυλάσσει το μέλλον», έγραψε. 

 

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης ανέφερε πως από τον περασμένο Νοέμβριο, το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει από τον κ. Χρυσοχοΐδη να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, στην οποία θα συζητηθεί το πόρισμα της «Επιτροπής Αλιβιζάτου» για την αστυνομική βία.

 

«Παρότι το πόρισμα έχει παραδοθεί από τον Μάιο του 2020, ο κ. Χρυσοχοϊδης κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, αρνούμενος επί μήνες να εμφανιστεί με τη δικαιολογία ότι “δεν ευκαιρεί”. Πρόκειται για μια αλαζονική και προσβλητική προς την Εθνική Αντιπροσωπεία συμπεριφορά», ανέφερε ο κ. Καμίνης προσθέτοντας πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή, προκειμένου να ασκηθεί ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα κοινοβουλευτικός έλεγχος, πάνω στο πόρισμα μιας Επιτροπής, την οποία ο ίδιος είχε συστήσει επενδύοντας - ρητορικά τουλάχιστον - πολλά στο έργο της.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr