Κακοκαιρία "Φίλιππος": Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά- Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Κακοκαιρία "Φίλιππος": Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά- Ποιοι δρόμοι κλείνουν Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», που βρίσκεται σε εξέλιξη, κλείνοντας εκ νέου μεγάλους δρόμους για τα φορτηγά.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Απαγόρευση φορτηγών σε Αθηνών-Λαμίας, Αττική Οδό, Περιφερειακή Υμηττού και Αιγάλεω

Την πλήρη διακοπή, από τις 22:00, της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω, αποφάσισε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00,σήμερα (10/3), έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης από την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους, ισχύει πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς και των αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

-Οχήματα οδικής βοήθειας

-Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι

-Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Στυλιανίδης: Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις

Για «δύσκολο καιρό με συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως αν και η διαχείριση του φαινομένου είναι δύσκολη, μέχρι στιγμής, «υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός κι αποφύγαμε προβλήματα».

Σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πιθανότατα αύριο θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα ωστόσο από το Σάββατο πριν το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχουν πάλι προβλήματα που θα ξεκινήσουν από τη Λαμία και κάτω και θα συμπεριλάβουν Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

«Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουμε πάντα αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνεχίζουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουσδήποτε εγκλωβισμούς ή άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για τον πολίτη», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ