Κακοκαιρία Φίλιππος: Μέχρι την Κυριακή τα χιόνια- Και στην Αττική, έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Μέχρι την Κυριακή τα χιόνια- Και στην Αττική, έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Οι χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα συνεχιστούν και αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα διατηρηθεί έως την Κυριακή η κακοκαιρία. 


Κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ο κατά τόπους ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα και οι κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο.


Σήμερα, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αλλά θα είναι γενικά μικρής έντασης και παροδικές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αύριο, Σάββατο, αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, μεταξύ άλλων περιοχών και στην Αττική, από το μεσημέρι. 

Πιο αναλυτικά οι χιονοπτώσεις: 

Σήμερα, Παρασκευή θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής
γενικά έντασης και παροδικές.

Αύριο, Σάββατο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

  • Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
  • Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
  • Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14/3), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM